01 Mart 2012

Yaşlılık lekeleri nasıl silinir?

Yaşlanma karşıtı kozmetik ürünlerin çoğu yaşlılık lekelerini hedef alır. Fakat bu lekeler hakkında yanlış bilinen bazı noktalar var. Öncelikle, bu lekeler yaşlanmadan değil, zararlı güneş ışınlarına maruz kalmaktan oluşur. En çok kollarda, yüzde, sırtta, ayakta ve ellerde görülen büyük çiller olarak da tanımlanabilirler.

Açık tenli kişilerde güneşe bağlı leke oluşumu daha yaygındır. Yaşlılık lekeleri kötü bir görüntü oluşturmakla kalmaz cildin zayıflamasına da neden olur. Lekelerden kurtulmak için size birkaç ipucu:

Renk açıcı kremler
Lekelerin giderilmesi için uygulanacak tedaviyi elbette en iyi dermatologlar bilir. Uygulamalar, cilt yapısına, lekelerin yerine, ve sayısına göre değişebilir. Bazı uygulamalarda lekelerin olduğu bölgenin rengini açmak için özel kremler kullanılır.

Dondurma ve lazer yöntemi
Başka bir yöntem de lekeleri dondurmaktır. Lekeler soğuk havayla dondurulur ve bir süre sonra da yok olurlar. Lekeler lazerle de yok edilebilir. Elbette lazerle tedavinin uzman kişilerce yapılması gerekir.

Vitamin asitleriyle tedavi
Cilt lekelerini gidermek için kullanılan bir diğer yöntemde de vitamin asitlerine başvurulur. Vitamin asitlerini kullanırken de bir uzmandan yardım almakta yarar var, çünkü kozmetik dükkanlarının rafları yaşlılık lekelerini geçirdiğini iddia eden ancak bu vaadini yerine getiremeyen ürünlerle dolu. Reçeteyle satılan ürünleri denemek daha iyi sonuç almanızı sağlayabilir.

En etkili yöntem oluşmadan önlemek
Lekelerin oluşumunu engellemek için bazı basit önlemler almak gerekir. Mesela güneşle teması azaltabilirsiniz. Bunun için de teninizi güneşten koruyacak kıyafetler giyip gerekli önlemleri alarak güneşe çıkmalısınız. Güneşe karşı etkili yüz ve el kremini mutlaka günlük olarak kullanın. Böylece vücudunuzun en azından görünen bölgelerinde leke oluşumlarını engellemiş olursunuz.
Etiketler: yaşlılık lekelerinin silinmesi, yaşlılıkta ciltte lekelenme, yaşlılık lekesi oluşumu, yaşlılık lekeleri, ciltte lekeler hepsiyaşlılık lekelerinin silinmesi, yaşlılık lekesi oluşumu, yaşlılıkta ciltte lekelenme, yaşlılık lekeleri, ciltte lekeler, cildin lekelenmesi, elde lekelenme, ciltte lekelenme, yaşlılık lekesi nedenleri, yaşlılık lekesi, elde leke çıkması, yüzde leke oluşumunu engelleme, cilt sorunları, cilt lekeleri, cilt lekesi, yaşlılık lekesi oluşumunu engelleme, elde yaşlılık lekesi, elde leke oluşumunu engelleme, yaşlılık lekelerinin nedenleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA GÖRÜNECEKTİR TEŞEKKÜRLER