23 Şubat 2019

Göbekli Bedenler İçin Kalıp Düzeltme



Esin hocamız modelistlik dersinde;Temel Ön-Arka Beden Üzerinde Göbekli Bedenler İçin Kalıp Düzeltmeyi anlatıyor.
Göbekli vücut yapısında ve hamilelerde (elbise veya etekte) ön ve arka etek boylarının ölçüleri arasında fark olur. Hamile kıyafetleri buna örnek olarak gösterilebilir.Bel hattı ekstrafor veya benzeri bir malzeme ile tespit edildikten sonra yere doğru alınan (ön ve arka etek ucunda yere paralellik sağlanacak) arka etek boyu ölçüsü ile ön etek boyu ölçüsü arasındaki fark, özellik gösteren vücut yapılarından göbekli vücut için, temel ön beden kalıbında yapılacak olan düzeltme (açma) miktarını verir. Tespit edilen farkla ön beden kalıbında yapılan düzeltme sonucunda, etek ucunun yere paralelliği sağlanarak giyside
düzgün bir etek boyu görünümü elde edilmiş olur. *** Çıkıntılı Kalçalı Vücutlar İçin Kalıp Düzeltme de ise; Çıkıntılı kalça özelliğini taşıyan bir vücut yapısında ön ve arka etek boylarının ölçüleri arasında fark olur.
Bel hattı ekstrafor veya benzeri bir malzeme ile tespit edildikten sonra yere doğru alınan (ön ve arka etek ucunda yere paralellik sağlanarak) arka ve ön etek boyu ölçüsü arasındaki fark, özellik gösteren vücut yapılarından çıkıntılı kalça için temel arka beden üzerinde yapılacak olan düzeltme (açma) miktarını verir. Tespit edilen farkla kalıpta yapılan düzeltme sonucunda ön ve arka eteğin yere olan paralelliği sağlanarak giysinin görüntüsü düzeltilmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA GÖRÜNECEKTİR TEŞEKKÜRLER